Miercuri, 17 Iunie 2020 00:00

Casa Națională de Pensii dă marea veste. Pensionarii trebuie să trimită cererile. De ce vor beneficia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești excelente pentru milioane de penisionari. Casa Națională de Pensii Publice a făcut marele anunț. Potrivit CNPP, pensionarii se pot bucura de beneficiile pe care le aveau înainte de pandemie.

Mai exact, CNPP a anunțat că va începe să acorde din nou bilete pentru tratamentul balnear, în contextul în care aceste tipuri de activități au fost interzise în ultimele luni, din cauza riscului ridicat de îmbolnăvire cu coronavirus.

Persoanele interesate pot începe deja să depună cereri la casa de pensii, chiar dacă nu a fost anunțată încă o dată concretă de la care vor începe tratamentele balneare, se arată într-un comunicat al CNPP.

”Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. Punctajul aferent fiecărei cereri este obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă. Dacă, în urma calculării punctajului în aplicaţia SPA, mai multe cereri au acelaşi punctaj, ele se ordonează descrescător după punctajul primit conform numărului de bilete de care a beneficiat în ultimii 2 ani. Dacă, după această etapă mai multe cereri au acelaşi punctaj pentru criteriul 1, atunci ele se ordonează crescător după venit”, transmite CNPP.
Dacă şi după parcurgerea acestor două etape se identifică cereri cu acelaşi punctaj final, atunci persoanele se ordonează după numărul cererii, având prioritate cererea cu numărul cel mai mic.
Anunțul a fost făcut în contextul în care reluarea acestor tipuri de activități face parte din setul de măsuri de relaxare care a fost anunțat de premierul Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern de joi, săptpmâna trecută.

Tratamentele balneare se vor putea face doar cu respectarea unor măsuri de siguranță în ceea ce privește riscul de infectare cu coronavirus, măsuri ce urmează să fie anunțate de ministrul sănătății.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a confirmat și el precizările făcute de Ludovic Orban, referitoare la unele măsuri de relaxare ce se vor aplica din 15 iunie.

“Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern de joi.

Ce acte sunt necesare pentru obţinerea unui bilet de tratament?

· cererea tip de acordare a biletului de tratament;
· actul de identitate (copie);
· talonul de plată a pensiei (original sau copie);
· biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
· programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Cu se trimit cererile
pentru bilete
Pentru a se evita aglomerațiile, CNPP recomandă pensionarilor să trimită cererile prin poștă sau prin e-mail. De asemenea, cererea se poate depune fără copia actului de identitate și a talonului de pensie. Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament balnear pot opta pentru acordarea biletelor doar gratuit sau cu suportarea unei contribuții.

Vor primi răspuns numai acele persoane ale căror cereri au fost aprobate.

Aceasta este una dintre cele mai bune vești pentru pensionari, deoarece odată cu intrarea în starea de urgență, CNPP a decis să nu mai acorde bilete de tratament balnear pensionarilor, iar cei care se aflau deja în stațiuni la momentul declarării stării de urgență au fost nevoiți să își întrerupă sejurul.

Potrivit HG nr. 99/2020, pentru anul 2020 s-au alocat 59.926 de bilete de tratament balnear, cu aproape 300 mai multe decât cele oferite anul trecut.

Citit 1224 ori

citeste ziarul

mica publicitate

cel mai harnic prmar

cel mai harnic viitor prmar

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
201182

Autentificare