Prima pagină

Prima pagină (413)

Joi, 04 Iunie 2020 00:00

Vestea momentului pentru angajați!

Guvernul va acorda o serie de facilități angajaților, dar și angajatorilor începând cu luna iunie și va continua acordarea indemnizației de șomaj tehnic în domeniile unde există încă restricții. De asemenea, cei care angajează persoane de peste 50 de ani sau tineri între 16 și 29 de ani, vor beneficia la fel de anumite măsuri de sprijin.

În contextul în care duminică a intrat în vigoare legea care permite părinților să ceară de la primărie bani de bonă pentru copiii mici, de astăzi pot fi începute demersurile pentru a afla cine poate beneficia de aceștia.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că Guvernul nu va creşte impozitele şi nici contribuţiile sociale, chiar dacă situaţia economică este una dificilă. El a precizat că pregăteşte un plan de măsuri cu care vrea să relanseze economia. Totodată, şeful Guvernului a denunţat ‚’populismul, promovat sistematic în majoritatea parlamentară condusă de PSD”.

Uniforma scolara va fi obligatorie pentru toti elevii, din anul scolar 2020-2021, prevede un nou proiect de lege. Introducerea uniformei ar creste siguranta elevilor in scoli, considera initiatorii proiectului. Acestia propun ca parintii sa primeasca anual 350 de lei de la stat pentru cumpararea uniformei. Daca acest proiect de lege va fi adoptat, Legea Educatiei se va modifica astfel:

Legea are ca obiect de reglementare amânarea, la cerere, de la plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuinţe pentru operatori economici, practicanţi ai profesiilor liberale, entităţile juridice de drept privat, a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă semnificativ şi persoane fizice afectate economic direct sau indirect în perioada de aplicare a stării de urgenţă.

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus, relatează EFE.

Mulți români s-au conformat, parțial, obligației de a purta măști. Spunem parțial pentru că măștile sunt purtate fără să acopere nasul, așa cum cere legea.Amenzile pe care le riscă cei care nu poarta masca încât să le acopere și nasul și gura sunt cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat - 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută miercuri proiectul de lege care stipulează acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor și după încetarea stării de urgență. Este a treia modificare în decurs de o lună a Legii 19/2020.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtarii mastii de protecție, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă.

Pagina 1 din 30

citeste ziarul

mica publicitate

cel mai harnic prmar

cel mai harnic viitor prmar

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
143794

Autentificare