15.03.2019

15.03.2019 (2)

Deputatul Remus Borza, membru în Partidul Forța Națională, a comentat, la DCNews, rezoluția adoptată de Congresul UDMR, considerând că „este fără precedent” decizia luată.

„Societatea românească este divizată la două extreme: pro și contra PSD. În rest, nu mai contează nimic din ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Cu un Guvern care suferă de orbul găinii și cu o Românie păgubos de tolerantă și generoasă, recent, Congresul UDMR a adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care tricolorul maghiar, roşu, alb şi verde, să devină simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc”, a spus Remus Borza la DCNews, în cadrul emisiunii „Borza Analytica”, adăugând că „este fără precedent și de o gravitate extremă o atare poziționare”.

„În Constituție, la Art 1, se spune: România este stat naţional, suveran, independent, unitar, indivizibil. Nu putem intona un alt imn pe teritoriul României în afară de „Deșteaptă-te, române!”. Este un act de sfidare la adresa întregii Românii și la adresa principiilor și valorilor fundamentale pe care s-a constituit Uniunea Europeană.Dar mult mai gravă este pasivitatea Guvernului de la București și a majorității parlamentare PSD-ALDE, care sacrifică stabilitatea și integritatea României pentru a se putea menține la putere și pentru a putea guverna cu sprijinul deloc dezinteresat al UDMR”, a declarat deputatul.

În cazul în care blocajul legat de buget va continua, vor fi căutate pârghii pentru deblocarea situaţiei, cum ar fi o rezoluţie a primarilor care va fi emisă joi şi prin care aceştia solicită promulgarea, a declarat miercuri, la Antena 3, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
904926

Autentificare