18.01.2019

18.01.2019 (3)

Trecerea la euro ar fi adus României un plus de stabilitate, credibilitate, forță și prestigiu. Dar cel mai mare câștig al adoptării monedei unice constă în profilarea și disciplinarea politicilor fiscal-bugetare și a comportamentelor sociale. Dacă am fi adoptat moneda unică din 2019, așa cum Guvernul României și BNR s-au angajat încă din 2015, astăzi guvernatorul Isărescu nu și-ar mai fi permis să eticheteze Ordonanța Guvernului 114/2018 ca fiind o trăsnaie și nici să sfideze Parlamentul țării prin refuzul de a da curs unei invitații a Comisiei Economice a Senatului.

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a declarat, miercuri seara, că bugetul pentru 2019 va fi sigur aprobat în februarie.

„Ştiţi că în decembrie noi am dus bugetul în CSAT. A fost suspendată şedinţa de domnul preşedinte. Am ieşit din şedinţă fără să rezolvăm cazul. Dacă atunci era aprobat bugetul, se continua cu o sesiune extraordinară şi aveam bugetul aprobat. Însă, ceea ce trebuie să ştie românii: clar vom aproba bugetul în februarie. (...) Clar vom aproba bugetul. Clar îl vom trimite domnului preşedinte la promulgat. Evident (că există un proiect de buget - n. red.)! Dar ce credeţi că a fost depus în CSAT? O hârtie goală?! Un proiect de buget a fost depus în CSAT”, a afirmat, miercuri seara, Marius Budăi, la Digi 24.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, că aştepta decizia CCR de miercuri privind protocoalele, însă nu îl surprinde pentru că, potrivit ministrului, justiţia trebuie să se realizeze în baza legii. Toader a mai spus că după această decizie ţara trebuie să intre într-o sare de normalitate.

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
922787

Autentificare