Miercuri, 18 Octombrie 2017 10:19

Filmul „Octav” are proiecție specială la Drobeta Turnu Severin

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Octav", lung-metrajul cu Marcel Iureș în rol principal, va avea proiecție specială la Drobeta Turnu Severin, pe data de 18 octombrie 2017, la Palatul Culturii Theodor Costescu, la ora 19:00.

 Evenimentul își propune să facă cunoscut publicului din Drobeta Turnu Severin un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul, reprezentând o „declarație de celebrare a vieții", transpune o serie de imagini calde și poetice despre România.

Spectatorii din Drobeta Turnu Severin vor avea, astfel, ocazia să vizioneze filmul în compania lui Marcel Iureș, actorul principal din „Octav", și a producătorului executiv Cristina Dobrițoiu.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Filmul „Octav", în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

Coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (producător Adela Vrînceanu-Celebidachi), filmul „Octav" este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Eveniment organizat cu sprijinul cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Drobeta Turnu Severin și Palatul Culturii Theodor Costescu.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=pJ5EoVp0okw&feature=youtu.be

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

 

Citit 1676 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Octombrie 2017 11:45

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.