Miercuri, 30 Ianuarie 2019 17:50

Ecaterina Andronescu, după declararea EPIDEMIEI de gripă: Apa şi săpunul din şcoli, responsabilitatea directorului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că dotarea şcolilor cu apă şi săpun, astfel încât să fie evitată circulaţia virusului gripal, este responsabilitatea directorilor unităţilor de învăţământ şi a autorităţilor locale, subliniind că primul triaj trebuie realizat de părinţi, acasă. 

 „Inspectorul şcolar de la Bucureşti, inspectorul şcolar general, doamna profesor Neacşu, când ne-a raportat situaţia, cu asta a început: în toate şcolile avem apă şi săpun. Cred că responsabilitatea e a directorului de şcoală, a profesorilor de acolo, a autorităţilor locale”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Potrivit ministrului, apa şi săpunul în şcoli intră în responsabilitatea fiecărui judeţi şi a fiecărei şcoli.

„În primul rând, solicitarea noastră se adresează în primul rând părinţilor. Copilul pleacă dimineaţa de acasă, părintele îl poate vedea dacă este perfect sănătos, îl duce la şcoală, dacă dă semne că ceva e în neregulă, se duce la doctor. E primul triaj, cel de acasă, pe care-l face părintele. Apoi ne asigurăm că în fiecare dimineaţă din această săptămână şi la prânz, pentru că avem şcoli care funcţionează în două schimburi, trebuie să facem triajul la şcoală. (...) Sigur, şcoala îi trimite la doctor pe cei care nu se află în starea de sănătate corespunzătoare, rămân la copiii sănătoşi. Igiena aceasta intimă, să te speli pe mâini, să foloseşti apa şi săpunul, sunt primele lucruri pe care un părinte îl învaţă pe copil”, a mai spus Andronescu.

Citit 2367 ori

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
82456

Autentificare