Imprimă această pagină
Vineri, 01 Februarie 2019 22:31

Roşii cu quinoa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: Ingrediente:

  • 100 g quinoa   
  • 4 roşii cărnoase   
  • 100 g spanac baby (ca alternativă, congelat)   
  • 2 fire ceapă verde   
  • 100 g ardei kapia copţi (la borcan)    
  • 1 lingură ulei de nuci   
  • 1-2 linguriţe oţet din vin alb    
  • 1 baghetă    
  • 2 căţei de usturoi   
  • sare    
  • piper negru boabe

 

Preparare

  • Se prepară quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală roșiile, se taie un căpăcel, se scobește pulpa și se taie mărunt.Se prepară quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală roșiile, se taie un căpăcel, se scobește pulpa și se taie mărunt.   
  • Se curăță și se spală spanacul. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie în inele fine. Se taie ardeii în cubulețe fine. Se trag la tigaie spanacul și ceapa în ulei încins aproximativ 3 minute, se adaugă ardeii și quinoa și se mai prepară încă 3 minute.   
  • Se asezonează amestecul cu oțet, sare și piper. Se presară sare și piper în interiorul roșiilor, se adaugă umplutura, se așază căpăcelul și se prepară la grill cca. 15-20 de minute, într-o tăviță de aluminiu.   
  • Se taie bagheta felii și se rumenește pe grill. Se curăță usturoiul, se taie în jumătăți și se freacă de feliile de baghetă calde. Se servesc roșiile cu quinoa și pâine cu usturoi.
Citit 1165 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 22:41