Luni, 14 Octombrie 2019 19:16

Trei lucruri pe care trebuie să le faci la maşină când vine toamna

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Venirea toamnei este un prilej bun pentru a face câteva verificări la maşină şi a te asigura că acesta să află într-o stare bună. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să te ocupi când vine toamna:

1. Presiunea în anvelope

Atunci când vine perioada rece este indicat să te duci într-un service auto pentru verificarea presiunii anvelopelor. Este ştiut faptul că aerul se dilată atunci când este cald afară şi se contracta când este frig. Cu siguranţă te vei miră când vei observă că presiunea pe care o vei pune, de de 2.2 bari, se va transformă în 1.6 sau mai mică.

2. Nivelul lichidelor

După un anotimp călduros şi mulţi kilometri străbătuţi cu maşina, este posibil ca nivelul de lichid sau de antigel să scadă. Mai ales în cazul maşinilor diesel, care consumă destul de mult ulei. Aşa că, este indicat să verifici nivelul uleiului de motor, de frână, de servo, dar şi antigelul.

3. Verificare sub capotă

Este timpul să fii atent la ce se întâmplă sub capotă având în vedere faptul că motorul şi componentele care au legătură cu acesta sunt destul de solicitate în timpul verii. Este posibil să existe scurgeri pe undeva, pierderi de ulei, de lichid de servo, de lichid de frână.

De asemenea, verifică dacă toate mufele sunt la locul lor, dacă furtunele prezintă crăpături sau chiar scurgeri. Te mai poţi uită şi la bateria maşinii, iar dacă are martorul verde, acesta indică faptul că este în stare bună de încărcare.

Citit 1986 ori