Vineri, 08 Februarie 2019 21:50

Olguța Vasilescu, refuzată de Iohannis. Borza, întrebare genială

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul independent Remus Borza consideră că președintele Klaus Iohannis greșește, după ce i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară.

 „Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisorică premierului României în care a explicat de ce o refuză din nou pe Lia Olguța Vasilescu. Cât a fost ministru al Muncii, precizează Iohannis, activitatea Olguței Vasilescu a fost lipsită de transparenţă, nepromovând dialogul cu societatea civilă. Klaus Iohannis greșește. Din perspectiva celor mai recente clarificări din partea Curții Constituționale, președintele, pe motive de legalitate, poate să respingă de câte ori vrea o propunere privind numirea unui ministru. Dar NU și pe motive de competență și oportunitate, în aceste cazuri putând refuza o singură dată. Este hilară explicația oferită de Iohannis în ceea ce o privește pe Lia Olguța Vasilescu. Având în vedere experiența ei în administrație, dobândită ca primar al Craiovei, sunt convins că poate performa și la Ministerul Dezvoltării. Dacă nu ar fi fost calificată, de ce a confirmat-o Iohannis de trei ori ca ministru al Muncii și Protecției Sociale în Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă? Mergând pe firul acestui raționament absurd, sunt alți miniștri în Guvernul Dăncilă mai puțin competenți care au fost validați prin decret prezidențial de către Klaus Iohannis”, a spus Remus Borza, joi, în cadrul emisiunii „Borza Analytica” de la DCNews.

„Olguța Vasilescu este un om de acțiune, un ministru care a dovedit că poate. Poate, aici e și problema, atât pentru Iohannis, cât și pentru Dragnea. Să nu gireze cu mâna lor un prezidențiabil redutabil. Dacă și-ar asuma reforma administrației publice locale, cea mai mare gaură neagră a bugetului de stat, care mănâncă 34 miliarde euro anual, ar putea să fie un prezidențiabil cu foarte mari șanse”, a afirmat Remus Borza.

Variantele PSD

„După cel de-al patrulea refuz al președintelui Iohannis privind nominalizarea Olguței Vasilescu, aceasta din urmă a anunțat că îi va face o plângere penală lui Iohannis. Dar, până atunci, Guvernul are posibilitatea să sesizeze Curtea Constituțională pe un conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern, în urma acestui demers Guvernul urmând să aibă câștig de cauză. Având în vedere că suntem deja în a doua lună din mandatul președinției României la Consiliul UE și că nu avem miniștri la două ministere extrem de importante, Dezvoltare și Transporturi, care, pe perioada mandatului, coordonează și politicile la nivelul Uniunii pe aceste domenii, și pentru a ieși din acest blocaj generat de refuzul președintelui, PSD poate să facă alte nominalizări pentru cele două portofolii”, a explicat deputatul.

Totodată, Remus Borza a precizat că președintele a oferit suficiente motive pentru suspendare, însă „PSD, în acest moment, e măcinat de probleme interne, confruntat cu o hemoragie de parlamentari spre Pro România, incapabil să pună pe masa Parlamentului un buget sustenabil și pus la zid printr-o campanie de demonizare fără precedent. Acesta este și motivul pentru care președintele joacă tare și forțează în relația cu PSD, știind că nu are nimic de pierdut, din contră, doar de câștigat. Erijându-se contrar prerogativelor constituționale în liderul opoziției și în cel mai vocal critic al PSD, Iohannis și-a asigurat cel de-al doilea mandat. În România, Constituția este opțională. Chiar și pentru președinte”, a concluzionat deputatul independent Remus Borza.

Citit 3597 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 21:55

citeste ziarul

mica publicitate

cel mai harnic prmar

cel mai harnic viitor prmar

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
122482

Autentificare