Marți, 05 Martie 2019 09:46

Remus Borza a lansat Partidul Forța Națională. Obiectiv, mijloace, misiune. Te poți înscrie și tu ( partea a-III-a )

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Forţa Naţională va susţine parcursul euroatlantic al României şi parteneriatele ei strategice cu SUA şi UE. Locul României este în Europa dar într-o Europă a naţiunilor suverane, într-o Europă în care toţi cetăţenii să fie egali în drepturi. Totodată, România va dezvolta parteneriate comerciale cu ţările din Golful Persic, Asia, Africa şi ţările din spaţiul ex-sovietic.

Forţa Naţională va susţine alocarea de la bugetul de stat a 60 de miliarde lei anual pentru investiţii, cercetare şi inovare ca singura premisă a unei dezvoltări sustenabile şi de durată a României.

 

Forţa Naţională îi va apăra şi proteja pe românii din judeţele Harghita, Mureş, Covasna, supuşi unui proces de epurare etnică şi maghiarizare forţată, precum şi pe românii din provinciile istorice românești rupte de ţara mamă în 1940.

Forţa Naţională recunoaşte meritele şi contribuţia Diasporei româneşti la dezvoltarea şi europenizarea României. Guvernul are obligaţia de a aloca fonduri de la buget pentru asigurarea păstrării identităţii naţionale, lingvistice şi culturale a românilor ce trăiesc în afara graniţelor ţării, pentru încurajarea repatrierii şi reinserţiei sociale a emigranţilor români.

Forţa Naţională va promova dialogul în viaţa publică, va refuza şi combate campaniile de demonizare a adversarilor politici, atacul la persoană. Prin mesaj şi atitudine, Forţa Naţională va promova armonia, respectul, dreptul la opinie. Va trebui să ieşim din spirala urii şi a confruntării, a negativismului şi fatalismului, să întindem mâini şi punţi care ne ridică şi ne înalţă, şi nu bariere şi ziduri care ne despart.
Eu nu voi mai candida pentru nicio demnitate sau funcţie publică. Mă voi limita, în următorii 2 ani, să creez un curent şi o mişcare care să pună în centrul ei nevoia de reformă şi schimbare, mă voi limita să promovez în spaţiul public oameni mai buni decât mine. Forţa Naţională nu este un proiect personal, este un proiect colectiv, este un proiect de ţară, un proiect identitar pentru acei români care cred în nevoia de reformă, politică, normalitate şi civilizaţie.
Fac apel la antreprenorii români care au făcut performanţă într-un mediu politic şi economic ostil, fac apel la intelectualii ţării, la studenţii, masteranzii şi doctoranzii români din marile universităţi ale lumii, la cei peste 4 milioane de compatrioţi care trăiesc în afara graniţelor ţării şi care vor să se întoarcă acasă dar într-o ţară corect, eficient şi transparent guvernată, fac apel la milioanele de români care aşteaptă de aproape 30 de ani schimbarea şi reforma statului, să se implice în acest proiect.
Reforma clasei politice este o condiţie necesară dar nu şi suficientă. România a fost condusă în ultimii 30 de ani de aceleaşi figuri terne şi eterne care au contaminat societatea românească. Este de datoria noastră, a cetăţenilor, să promovăm oameni noi în politică, dar care au demonstrat competenţă, valoare şi moralitate. Avem nevoie, totodată, şi de o restartare a mentalului nostru colectiv, a comportamentului nostru social. Când noi vom fi mai responsabili, mai corecţi şi mai muncitori, atunci vom avea şi politicieni mai buni şi instituţii mai eficiente.
Haideţi să aducem ROMÂNIA PE PRIMUL LOC! În inimile noastre şi prin victoriile ei!”, a transmis Remus Borza.

Citit 578 ori

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
43580

Autentificare