Vineri, 01 Martie 2019 23:53

Remus Borza a lansat Partidul Forța Națională. Obiectiv, mijloace, misiune. Te poți înscrie și tu ( partea II-a )

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt unul dintre acei oameni care a contribuit semnificativ la succesul ALDE în alegerile din decembrie 2016. După 9 luni de activism politic într-un partid pretins liberal, am fost exclus pentru un delict de opinie. În iunie 2017 am votat, contrar indicaţiilor conducătorului mult iubit, pentru stabilitate politică şi responsabilitate în actul de guvernare. Din acel moment, am activat ca deputat independent în parlamentul ţării. Am avut discuţii cu liderii partidelor parlamentare pentru a vedea în ce măsură există compatibilitate între programele şiobiectivele noastre. După mai multe luni, am ajuns la concluzia că marile partide parlamentare sunt mult mai interesate în menţinerea status quo-ului cultivat în ultimii aproape 30 de ani, care se traduce prin birocraţie, corupţie, clientelism politic şi populism decât în modernizarea şi reformarea statului şi implicit a clasei politice. În cei 2 ani petrecuţi în parlamentul ţării, am trăit aproape în fiecare zi sentimentul neputinţei şi al inutilităţii. Nu de puţine ori am vrut să demisionez, dar prin acest gest, aş fi dat satisfacţie multora, dar în primul rând aş fi trădat încrederea românilor care m-au votat. Pentru ei, azi, pun bazele unui nou proiect politic. Zilele acestea m-am înscris ca simplu membru în Forţa Naţională. Împreună cu cei care se vor alătura acestui proiect vom construi o alternativă, o nouă cale în politică.

 

Obiectiv

O Românie civilizată, europeană şi prosperă

Mijloace 

Implicare civică, conştiinţă naţională, dialog, respect, complementaritate, competenţă, viziune, curaj
MisiuneSă convingem electoratul că noi suntem buni şi nu că adversarii noştrii sunt răi. O schimbare de paradigmă în dezbaterea publică.

Forţa Naţională va fi un partid al oamenilor şi ideilor şi mai puţin al doctrinelor sau ideologiilor. Forţa Naţională este o platformă civică, deschisă tuturor oamenilor şi organizaţiilor care vor să trăiască şi să activeze într-un mediu social, economic şi politic sănătos.

Forţa Naţională va promova şi proteja capitalul autohton şi firmele românesşti, veritabile motoare de creştere economică şi piloni de stabilitate socială. Forţa Naţională se doreşte a fi partidul antreprenorilor români care timp de aproape 30 de ani, au rezistat eroic în tranşee, supravieţuind unei concurenţe neloiale a capitalului străin şi unei discriminări constante a statului român.
Forţa Naţională va milita pentru reforma statului şi a marilor sisteme publice (învăţământ, sănătate, administraţie), pentru modernizarea, informatizarea şi eficientizarea instituţiilor statului. Pentru o conducere și o administrare optimă a țării se impune reducerea cu 1/3 a numărului de parlamentari şi funcţionari publici, a ministerelor, UAT-urilor, agenţiilor şi autorităţilor statului.

Forţa Naţională recunoaşte şi garantează drepturile şi libertăţile omului, separaţia puterilor în stat, egalitatea şi răspunderea tuturor cetăţenilor în faţa legii. Toți cei care au devalizat şi trădat ţara, vor trebui să răspundă în faţa legii. Pedepse sporite pentru
infracţiunile de corupţie, evaziune fiscală, trafic de droguri, viol şi omor, mergând până la pedeapsa închisorii pe viaţă.

Forţa Naţională va propune iniţierea unui referendum în urma căruia naţiunea să aleagă între o republică prezidenţială sau o republică parlamentară. Actuala formă de guvernământ, republica semi-prezidenţială, a generat doar disfuncţionalităţi şi conflicte interminabile între preşedinţie şi guvern, a alimentat şi întreţinut un război fratricid român contra român, a demobilizat şi demoralizat naţiunea.

Forţa Naţională va pleda pentru introducerea votului obligatoriu ca măsură de creştere a responsabilităţii civice a cetăţenilor, de întărire a democraţiei participative şi de legitimare a unei clase politice care să-şi asume marile reforme ale României.

Citit 625 ori

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
44253

Autentificare