Imprimă această pagină
Joi, 25 Aprilie 2019 03:58

25.04.2019

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


art 250419 01

Cerșitul

În țara noastră cerșitul a devenit o modalitate pentru unii cetățeni de a avea câștiguri mărunte fără a depune un efort.
Mulți dintre cetățenii acestei țări își trimit copii la cerșit din diferite motive ( situație financiară inexistentă, lene, refuzul de a primi ajutor social).

Mulți dintre acești copii sunt maltratați și traumatizati din punct de vedere fizic și psihic de către parinți deoarece aceștia îi obligă ca la sfârșitul zilei să vină cu o anumită sumă de bani acasă.

Soluții:
În acest caz noi credem că ar fi potrivit ca, copii din
aceste familii să fie mutați în centre de plasament pentru
a se alătura unei familii normale, cu o situație
financiară stabilă și pentru a avea o educație și un viitor mai bun.

 

Sărăcia

art 250419 02
Sărăcia este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru multe dintre bolile mileniului, astfel că milioane de oameni ajung să moară anual în întreaga lume. HIV/SIDA, tuberculoza și malaria sunt numai câteva dintre bolile care provoacă un număr mare de decese din cauza sărăciei. Banca Mondială estimează că aproximativ 1,3 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc în sărăcie (cu puțin peste 1 dolar pe zi). Totodată, din totalul populației globale, aproximativ 925 de milioane suferă din cauza foametei, cei mai afectați fiind copiii.

Cum am putea evita sărăcia (Soluții):
-Eliminarea discriminării şi abordarea aspectelor
legate de gen şi vârstă ale sărăciei
-Combaterea condiţiilor de trai precare şi a l
ipsei locuinţelor
-Organizarea evenimentelor caritabile
-Strângerea de fonduri

art 250419 03
Dependența de alcool

România pierde, anual, două miliarde de euro din cauza problemelor cauzate de dependența de alcool. Pana la 40% din paturile spitalelor sunt ocupate de bolnavi tratați de afecțiuni cauzate de alcool.

Soluții:

Oamenii dependenți de băutură ar trebui sa meargă la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi, unde pot fi ajutați de alte persoane să scape de acest viciu sau chiar sa meargă la dezalcoolizare.

Citit 1516 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2019 02:03