Imprimă această pagină
Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 03:00

6-7.04.2019

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

art 06.04.2019 01

Mașinile electrice, o nouă eră

Mașinile electrice sunt o inovație în industria automobilelor si sunt o soluție pentru încălzirea globală pentru că reduc poluarea cu dioxid de carbon. La momentul actual, Tesla, compania deținută de Elon Musk, este producătorul cu mașinile cu cea mai mare autonomie.În prezent, mașinile produse de Tesla au redus poluarea cu CO2 cu 4,034,353 de tone.

În România încă nu au apărut atât de multe mașini electrice, românul încă preferă mașinile la mâna a doua. Kaufland are cea mai dezvoltată rețea de încărcare din România construită cu Fonduri Europene.

Mașinile care folosesc carburant

În fiecare zi, în România mii de mașini care folosesc carburant(fie benzina fie motorină) se află în funcțiune. Fumul rezultat conține un gaz foarte toxic numit monoxid de carbon. Prin concentrația cât mai mare în aer cu atat ne este mai greu de respirat. Monoxidul de carbon are o pondere din ce în ce mai mare printre poluanți. Acesta rezultă prin ardera unor combustibili. El este nociv pentru oamnei și animale acesta ajungând în plămâni afectându-i încetul cu încetul. 

Soluții:

art 06.04.2019 02Pentru rezolvarea acestei probleme propun ca oamenii să renunțe la mașinile pe carburant și să iși cumpere mașini electriece. Acestea trebuie să fie mai ieftine. Sau prin renunțarea completă a mașinilor folosindu-se bicicletele.

 

Europa ruinata

La sfârșitul celui de-al doilea război mondial milioane de europeni refugiați nu mai aveau niciun fel de locuință.O altă mare problemă era economia care se afla intr-o criza profunda,iar o buna parte a infrastructurii industriale a continentului Europa era distrusă.
Raidurile efectuate de Luftwaffe asupra orașului Varșovia a instituit practica bombardarii a țintelor pur civile,iar orasul in mare parte a fost distrus

Echipaj: Rosca Dominikhe si Adamescu Raul, clasa a VII - a , Școala Gimnazială „ Alice Voinescu „

 

Dreptul la viață

Este cel mai important drept al omului,iar acesta trebuie tratat cu seriozitate,in mare parte de către părinți. Unii copii nu sunt născuți  deoarece multe fete tinere fac o greseala la care nu se gandesc si mulți copii sunt  avortați,iar alți sunt puși la munca,iar daca nu muncesc se aplica violența.Măsuri: Una dintre măsurile luate de stat este protecția copilului prin care copii sunt încredințați statului.O altă măsură este alocația prin care copii primesc bani pentru a se menține sănătoși. 

Echipaj: Lungu Ana Raluca,Săvescu Daiana Alexandra,Moraru Baciu Melania Andreea ;Clasa a VII - a B;Scoala Gimnazială „Alice Voinescu”

Citit 1597 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 20:32