Joi, 14 Mai 2020 00:00

Din 15 mai s-ar putea deschide terasele, conform legii privind Starea de Alertă votată de Senat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plenul Senatului a adoptat marți, prin vot telefonic, cu 111 voturi pentru, 8 voturi contra si 15 abtineri, proiectul de lege cu măsurile care pot fi impuse în Starea de Alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, adică după 15 mai. Legea urmează să fie votată și în Camera Deputaților, astăzi, în calitate de for decizional în acest caz.

Conform unui amendament propus de senatorul PSD, Șerban Nicolae, adoptat de senatori, pe perioada stării de urgență s-ar putea deschide terasele care respectă măsurile de protecție sanitară. Amendamentul modifică prevederile din legea transmis de Guvern în Parlament.

Ce prevedea legea
adoptată de Guvern:
Art 3. Pe durata stării de alertă se poate suspenda activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora. Este permisă organizarea activităților de preparare a hranei cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in” și „room-service”, livrare la client, take-away.

Amendamentul adoptat de senatori:
Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. (2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară.

După votul senatorilor, legea a fost trimisă Camerei Deputaților, pentru votul final.

Citit 6215 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
903790

Autentificare