Marți, 22 Octombrie 2019 00:00

Forța Națională, mișcarea lui Borza care zdruncină scena politică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teodor Meleșcanu e unul dintre cei mai experimentați oameni politici din România. Diplomat de carieră, a intrat în Ministerul Afacerilor Externe în anul 1966, urmând pas cu pas cariera diplomatică până la rangul de ambasador.

Timp de 7 ani, a fost membru al misiunii diplomatice a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite de la Geneva, iar după Revoluția din 1989 a ajuns subsecretar de stat și apoi secretar de stat în MAE. A fost ministru de Externe în mai multe rânduri, ministru al Apărării Naționale, precum și directorul Serviciului de Informații Externe. Meleșcanu are o veche activitate științifică și universitară, devenind doctor al Universității din Geneva în 1973, ulterior fiind profesor universitar la mai multe universități din țară.

Deputatul Remus Borza a vorbit, în exclusivitate la DCNews, despre Forța Națională, un proiect la care s-au alăturat recent o serie de parlamentari și secretari de stat, precum Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă, Ștefan Alexandru Băișanu, Ioana Ciupe, Dorin Corcheș și Sorin Naș.

“Astăzi m-am înscris în platforma Forţa Naţională, cu convingerea că experienţa şi spiritul de echilibru pe care le am vor contribui la modernizarea României şi la reforma marilor sisteme publice, la întărirea coeziunii sociale şi a stabilităţii politice în interesul tuturor românilor”, transmite Teodor Meleşcanu pe pagina sa de Facebook.

“Ca diplomat, susţin parcursul European şi Atlantic al României, parteneriatele strategice şi relansarea relaţiilor cu toate statele, nu numai din Europa ci şi din Asia, Africa şi America Latină.
Apreciez în mod deosebit contribuţia diasporei româneşti din Europa şi din lume, ca factor civilizator şi de progres economic, social şi cultural. Sunt convins că noul proiect politic la care am aderat va deveni în curând o alternativă la partidele tradiţionale şi un proiect identitar al tuturor românilor care vor să trăiască într-o Românie civilizată, europeană şi prosperă”, a scris Teodor Meleşcanu pe Facebook.

Formațiunea militează pentru reforma statului și sprijinirea cu prioritate a capitalului autohton. De asemenea, își propune realizarea unor programe speciale pentru antreprenorii români, investițiile publice în infrastructură, educație și cercetare.

Forța Națională își asumă un mesaj național și justițiar, pledând pentru cauza românilor basarabeni și a diasporei, precum și pentru pedepsirea mai aspră a infracțiunilor de corupție și a celor care atentează la siguranța cetățeanului.

Citit 7997 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906490

Autentificare