Joi, 11 Iulie 2019 00:00

Liderul providențial de care are nevoie PSD pentru a se recredibiliza. Partidul a ales (prima parte)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„PSD a votat corect pe Viorica Dăncilă. Încă din decembrie 2016 am spus că vor fi probleme cu bicefalitatea puterii, cu un titlular al funcției de președinte al partidului și un titular al funcției de premier. Cele două entități trebuiau reunite într-un singură persoană. Viorica Dăncilă poate să reprezinte acel lider provindețial de care are nevoie PSD pentru a se recredibiliza și pentru a se legitima politic cu condiția să facă ceea ce spune”, a spus Remus Borza la DC News.

 ”Eugen Teodorovici a venit cu o variantă de lucru de Guvern cu cinci ministere mai puțin”, a spus Remus Borza. Amintim că deputatul a venit, în premieră, cu o astfel de idee.

”Iată că se poate! Am ajuns să avem 28 miniștri, este mult! Un Guvern cu cât este mai simplu cu atât e mai eficient. Sunt 200 de secretari de stat... putem să mai rărim din ei. Tot ce am spus acum o lună... iată că este reambalat într-o formă mai comercială de Dăncilă și Teodorovici. Să le țină Dumnezeu năravul! nu le voi cere drepturi de autor pentru aceste idei. Este important că ce am spus la un moment dat să-și asume și să aplice. Este nevoie de o reformă în administrație, de o modernizare a institutiilor, etc , sunt foarte multe domenii care au potențial”, a mai spus deputatul la DC News.

„Această echipă aleasă corect, are un mandat de 6 luni, însă oricine ar fi condidatul, va pierde, așa văd lucrurile azi. Din punct de vedere al mercantilismului politic, soluția salvatoare atât pentru Dăncilă, Tăriceanu și pentru Ponta să nu-și asume niciunul câte un candidat. Ci trebuie să aibe un unic candidat deoarece în felul acesta se diluează și răspunderea.

Sigur că este o formulă deșteaptă de a-și maximiza capitalul, pentru că avem următoarea problemă: ALDE a luat un scor rușinos de 4 %. Mulți parlamentari de la ADLE, senatori și deputați sunt cu un picior de plecare spre PNL și PSD. Au așteptat congresul PSD să vadă cum stau lucrurile, dacă erau tot pe scandal se duceau la PNL, iar acum apele s-au liniștit.

Doamna Dăncilă conduce cu o mână de fier, pentru că acesta este modelul de lider și la PSD brevetat de Iliescu, continuat de Năstase și toți ceilalți urmași. PSD este stabilizat, nu are probleme, a prins curaj.

ALDE are o problemă cu 4% care este demoralizator și foarte mulți leaderi ai partidului consideră că ALDE nu mai e o opțiune. Toate transferurile se fac acum, pe vară, ca la fotbal că în toamnă toate partidele vor să aibe formule complete ca să atatce în forță prezidențialele. ALDE ca și Pro România au o problemă existențială, un raport sinucigaș cu partidele de unde și-au tras seva și anume PNL respectiv PSD. Vorbeam de acel principiu al vaselor comunicante. Când PNL a fost în derută a crescut ALDE, la fel la PNL lucrurile sunt clare, conduce cu o mână de fier Ludovic Orban, ați văzut și pe marea vedetă Rareș Bogdan, exilată la Bruxelles. PNL a fost legitimat printr-un vot nesperat de bun, 25%, deci este clar că astăzi PNL e o opțiune alături de USR pe val în preferințele electoratului, uitați-vă la toate ultimile sondaje de după europarlamentare, arată această tendință de creștere în dreptul USR și PNL deci evident că ALDE se va stafidi. Câtă vreme au avut un inamic în care să dea cu pietre și anume Liviu Dragnea, Pro România a crescut, a fost acea grupare destul de numeroasă de dizidenți ai lui Dragnea din interiorul partidului. Astăzi, Dragnea e istorie deci în curând s-ar putea să iasă, să le bată la ușă.

Citit 9474 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
903788

Autentificare