Miercuri, 06 Mai 2020 23:15

Marcel Vela: Din 15 mai vor fi permise drumețiile la munte, mersul la pescuit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni, la scurt timp după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind măsurile de relaxare, că din data de 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte pentru drumeții sau alpinism.

Întrebat dacă românii au voie să meargă la munte pentru drumeții, ministrul a declarat, la Antena 3, că acest lucru va fi permis după ce va expira starea de urgență.

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a răspuns ministrul Vela.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va prelungi starea de urgență din data de 15 mai și că de la această dată vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

„Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenție, individuale!

Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber”, a declarat Klaus Iohannis.

Citit 6530 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905936

Autentificare