Marți, 16 Aprilie 2019 03:00

Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Școala Altfel

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni 15.04, Muzeul Regiunii Porțile de Fier a început programul bine cunoscut Școala Altfel ce se desfășoară pe tot parcusul săptămânii și la care participă peste 2000 de copii din județele  Mehedinți, Caraș Severin, Timiș și Dolj.

”În fiecare an noi ne pregătim foarte temeinic, lucrăm  de o lună de zile pentru a asigura copiilor la atelierele de lucru materialele necesare, avem filme documentare, în perioada aceasta legate de sărbătorile pascale, în plus le-am pregătit copiilor un ghidaj deosebit în Parcul Arheologic.

Așteptăm copii de la grădiniță până la liceu, ne lipsește categoria studenților, în rest peste tot unde se practica ”Școala Altfel” de la cei mai mici până la cei mai mari sunt înscriși la atelierele noastre, cu un cuantum de copii înscriși până la 2000.

Le-am pregătit un atelier de heraldică – este știința care se ocupă cu studiul blazoanelor. Acest aspect nu este învățat în amînunt la școală și totodată este o practică creativă dacă ne raportăm la numele atelierului, acesta fiind: ”Să ne creem propriul nostru blazon” și suntem conviși că ei nu au învățat multe lucuri la școală despre steme, embleme și blazoane.

Majoritatea școlilor și liceelor din oraș, dar nu numai din oraș, avem invitați și participanți din județ, copii din județele limitrofe din Cs, Tm și din Dj - pentru Cotidianul Datina în exclusivitate d-na Trăistaru Magdalena – șef secțe Relații Publice Marketing și Pedagogie Muzeală.

Citit 1245 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
923756

Autentificare