Marți, 14 Iulie 2020 09:20

PLANUL pe față al Guvernului Orban. Borza: DA! Oricum, va fi dublu! Și mai e un aspect psihologic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Planul de relansare economică, prezentat de Guvern, prevede 20 de obiective pentru cinci, zece ani, dar și 3.400 de kilometri de autostradă, 3.000 km de cale ferată, 3 spitale regionale, 2.488 de unităţi şcolare modernizate, 180 grădiniţe noi, 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 săli polivalente, 250 săli de sport şcolare, 45 bazine didactice și 400 de baze sportive.

„Planul e pe zece ani, ceea ce e foarte bine, pentru că avem o proiecție pe un orizont de timp. Din păcate, după anii 90, noi nu am fost în stare să venim cu un proiect de țară și să trasăm niște linii directoare de dezvoltare economică pe anumite sectoare considerate prioritate, cum ar fi infrastructura de transport sau agricultura. Prin acest plan se trasează direcții și priorități. Dacă în 2020, un an complicat, un an pandemic, un an electoral, ne permitem să asigurăm de la bugetul statului 11 miliarde euro, păi nu o să reușim în zece ani să punem 100 miliarde euro pentru investiții?! Evident că da”, a spus Remus Borza în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Și mai e un aspect psihologic: e bine să ridici ștacheta cât mai sus, dacă vrei să atingi un anumit nivel de performanță. Și dacă se va realiza jumătate din acest plan, oricum va fi dublu față de cât s-a făcut până acum”, a subliniat deputatul.

„Prin acest plan sunt structurate măsuri pe domenii, fiind enunțate niște principii după care trebuie să alocăm finanțele statului. Vorbim, în primul rând, de întărirea capitalului autohton și creșterea competitivității firmelor românești.

În discursul meu public din ultimii ani tocmai acest lucru acuzam, discriminarea la care companiile și capitalul românesc au fost supuse de către însăși statul român. În ultimii 30 de ani, statul român a fost mai degrabă ciumă pentru companiile românești și capitalul românesc și mumă pentru capitalul străin”, a precizat Remus Borza.

„E bine să susținem și companiile românești. În vremuri de criză sau pandemie, capitalul românesc nu migrează, rămâne aici și creează în continuare locuri de muncă”, a mai spus deputatul.

Citit 5794 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2020 09:21

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905426

Autentificare