Știri locale

Așa cum ne-a obișnuit Muzeul Regiunii Porțile de Fier reprezentată prin d-na manager Doinița Chircu, începe noul an cu diverse activități și cu mai multe provocări decât anul precedent.A împărtășit cu noi mai multe detalii legat de prima activitate intitulată “Alexandru Ioan Cuza -  Unirea celor două Principate”.

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) lansată în 2007 are scopul de a crește gradul de informare al femeilor aspupra cauzelor cancerului de col uterin și de a atrage atenția asupra mijlocelor de prevenire.

Derulată sub sloganul “Stop Cancerului de Col Uterin!, campania va continua efortul susținut pentru reducerea riscului și intensificarea prevenției CCU. SEPCCU a adoptat pentru 2019 tema „

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a participat în data de 22 ianuarie 2019 la întâlnirea de lucru privind accesarea fondurilor disponibile pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructura de irigații prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, submăsura 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice – componenta infrastructură de irigații. 

Circa 44.000 de autovehicule sunt înmatriculate în acest moment la Drobeta Turnu Severin, municipiu cu aproximativ 90 de mii de locuitori. Aproape 9.000 dintre acestea s-au înmatriculat în ultimii doi ani, de când a fost eliminată taxa de primă înmatriculare. Culmea, o treime din mașinile existente sunt scutite de impozit, deoarece sunt înmatriculate pe numele unor persoane cu handicap.

Toți cei care doresc să se alăture pompierilor mehedinţeni pe timpul misiunilor în diferite situații de urgență, sunt așteptați, până la data de 15 martie a.c., la sediul ISU Mehedinţi, pentru a se înscrie ca voluntari. 

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, sunt aplicabile următoarele prevederi legislative:

 În conformitate cu H.G. nr. 937/2018, începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 12,43 lei/oră.  

La data de 20.01.2019, Secția 1 de Poliție Rurală Izvoru Bîrzii a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 67 ani, din comuna Breznița Ocol, județul Mehedinți, cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 02:00, în timp ce se afla la domiciliu, un prieten al fiului său, care venise în vizită la acesta i-a sustras autoturismul.La fața locului s-au deplasat polițiștii secției, iar din verificările efectuate au stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Șimian, în timp ce se afla în vizită la fiul apelantului, a sustras cheile de la autoturismul acestuia și a parcurs distanța din comuna Breznița Ocol până în municipiul Drobeta Turnu Severin și retur, avariind ușor autovehiculul. Din verificări polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru  recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Luni, 21 Ianuarie 2019 18:05

Cercetat pentru furt calificat

La data de 19.01.2019, un bărbat de 51 ani, din comuna Pădina, județul Mehedinți a sesizat prin SNUAU 112, faptul că persoane necunoscute i-au sustras o dujbă dintr-o anexă a locuinței sale.La data de 19.01.2019, un bărbat de 51 ani, din comuna Pădina, județul Mehedinți a sesizat prin SNUAU 112, faptul că persoane necunoscute i-au sustras o dujbă dintr-o anexă a locuinței sale.La fața locului s-au deplasat polițiștii Postului de Poliție Jiana care au stabilit faptul că în data de 19.01.2019, în jurul orei 08.00, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței apelantului, iar dintr-o anexă au sustras o drujbă, prejudiciul creat fiind de 500 lei. În urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 45 ani, din comuna Pădina, bănuit de sustragerea motofierăstrăului, iar la locuința acestuia a fost găsită drujba în cauză, care a fost restituită persoanei vătămate.

Luni, 21 Ianuarie 2019 18:04

În trafic cu ITP expirat

Polițiștii Postului de Poliţie Şimian au depistat un bărbat de 65 ani, din com. Șimian, jud. Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Șimian, având inspecția tehnică periodică expirata, iar în urma verficării în baza de date, autotursimul în cauza figurează ca având înmatricularea suspendată. Polițiștii Postului de Poliţie Şimian au depistat un bărbat de 65 ani, din com. Șimian, jud. Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Șimian, având inspecția tehnică periodică expirata, iar în urma verficării în baza de date, autotursimul în cauza figurează ca având înmatricularea suspendată. 

Luni, 21 Ianuarie 2019 18:03

Cercetat pentru infracțiuni silvice

La data de 18.01.2019, polițiștii Postului de Poliție Gogoșu au depistat un bărbat de 28 ani, din comuna Burila Mare, județul Mehedinți, după ce a tăiat fără drept un număr de 11 arbori de esență salcâm din pădurea proprietate privată a cetățenilor, situată în extravilanul satului Vrancea, comuna Burila Mare, județul Mehedinți.La data de 18.01.2019, polițiștii Postului de Poliție Gogoșu au depistat un bărbat de 28 ani, din comuna Burila Mare, județul Mehedinți, după ce a tăiat fără drept un număr de 11 arbori de esență salcâm din pădurea proprietate privată a cetățenilor, situată în extravilanul satului Vrancea, comuna Burila Mare, județul Mehedinți. 

Pagina 1 din 4