Joi, 14 Martie 2019 02:00

Apel pentru mehedinţeni! Opriți arderile de vegetație!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe fondul temperaturilor ridicate şi al avertizării de cod galben de vânt, din acest weekend, în judeţul Mehedinţi s-au înregistrat 33 de incendii de vegetație uscată, care au afectat 175 hectare de teren.

Peste 200 de pompieri cu autospeciale şi mijloace tehnice au fost angrenaţi în misiuni de stingere a arderilor necontrolate.           

În unele zone, acolo unde incendiile s-au manifestat pe suprafeţe mari şi în zone greu accesibile, personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni. Două dintre incendiile izbucnite la vegetaţie uscată au produs pagube materiale însemnate, flăcările scăpate de sub control cuprinzând anexe gospodăreşti, plantaţii de pomi fructiferi şi viţă-de-vie, plante furajere, dar şi un adăpost de animale, în localităţile Ghelmegioaia şi Tâmna.            

Având în vedere faptul că, până astăzi la ora 16.00, Nordul judeţului Mehedinţi se află sub incidenţa codului galben de vânt puternic, ce favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, pompierii mehedinţeni fac apel către cetățeni să nu  desfăşoare acțiuni de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități.             

Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagarii focului la vecinătăți, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.

Citit 1311 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905881

Autentificare