Sâmbătă, 09 Martie 2019 02:00

Asanare element de muniţie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această dimineaţă, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie, rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în localitatea Cozia, comuna Pristol. 

Proiectilul de artilerie cu calibrul122 mm, provenit de pe timpul conflictelor militare, a fost descoperit de către pescari, în seara de 07 martie, dar pentru că muniţia nu poate fi manipulată pe timp de noapte, aceasta a rămas sub supravegherea unui echipaj al Poliţiei de Frontieră.

 

Azi-dimineaţă, la locul indicat, s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU „Drobeta”, care a ridicat elementul de muniţie, acesta fiind transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

• Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;

• Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;

• Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;

• Nu se introduc în foc;

• Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Citit 1417 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920262

Autentificare