Miercuri, 20 Februarie 2019 11:14

Filmul „Războiul rece” (“Cold War” / “Zimna wojna”) pe 21 februarie la Palatul Teodor Costescu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Considerat cel mai bun film european, laureat la Cannes pentru cea mai bună regie și nominalizat la premiile Oscar 2019 la 3 categorii, filmul „Războiul rece” (“Cold War” / “Zimna wojna”) în regia lui Paweł Pawlikowski pornește într-un turneu de Oscar prin România. În următoarele săptămâni, Institutul Polonez împreună cu partenerii săi vor prezenta filmul în mai multe orașe din România.

La Drobeta Turnu Severin, proiecția va avea loc în data de 21 februarie, la ora 18,00, în sala “Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii “Teodor Costescu”. 

INTRAREA ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.  

„Războiul rece” i-a adus lui Paweł Pawlikowski al doilea premiu de anvergură mondială, după Oscarul pentru cel mai bun film străin câștigat în 2015 pentru filmul „Ida”: la Festivalul de Film de la Cannes 2018 cineastul polonez a primit distincția pentru Cel mai bun regizor. Totodată, filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar 2019, la trei categorii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât limba engleză și Cea mai bună cinematografie. 

Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin și Yugoslavia și Parisul anilor 1950, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagoniști. Wiktor - un muzician talentat, cu poziție înaltă și multe relații, și Zula - o fată de la sat, tânără, naivă, cu o voce aproape nepământeană se întâlnesc la preselecțiile pentru ansamblul folcloric de cântece și dansuri „Mazurek”. El vede în ea „scânteia” și-i oferă șansa să facă carieră. Se îndrăgostesc unul de celălalt, chiar dacă între ei totul le stă împotrivă: caractere, aspirații și orientări politice diferite, fatalitatea crudă a sorții.

Filmat în alb-negru, filmul se remarcă prin jocul actoricesc de excepție al unor actori de renume în cinematografia poloneză, precum Tomasz Kot, Joanna Kulig sau Agata Kulesza, dar și prin muzica genial orchestrată de compozitorul polonez Marcin Masecki. 

O co-producție Polonia - Marea Britanie - Franța, filmul este distribuit în România de Independența Film.

Citit 1355 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905243

Autentificare