Marți, 22 Ianuarie 2019 21:01

Parte din mașinile înmatriculate la Severin sunt scutite de impozit

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circa 44.000 de autovehicule sunt înmatriculate în acest moment la Drobeta Turnu Severin, municipiu cu aproximativ 90 de mii de locuitori. Aproape 9.000 dintre acestea s-au înmatriculat în ultimii doi ani, de când a fost eliminată taxa de primă înmatriculare. Culmea, o treime din mașinile existente sunt scutite de impozit, deoarece sunt înmatriculate pe numele unor persoane cu handicap.

Statistici îngrijorătoare la Drobeta Turnu Severin. În cei doi ani care au trecut de la eliminarea taxei de primă înmatriculare, au fost înscrise în evidența Direcției Locale de Taxe și Impozite (DLTI) circa 9.000 de autovehicule. Creșterea este una explozivă și are efecte vizibile în valorile ridicate de trafic și problemele generate de lipsa locurilor de parcare. Circa 44.000 de mașini sunt la acest moment în municipiu. Statistica DLTI arată și faptul că peste 10.000 de autovehicule, adică aproape o treime, aparțin unor persoane care sunt scutite de plata impozitului, adică persoane înregistrate cu un anumit grad de handicap, recunoscut prin documente medicale legale.

La Drobeta Turnu Severin vorbim de o creștere uriașă a numărului de autovehicule înmatriculate în ultimii doi ani, ritmul fiind de circa 4.500 de mașini pe an. În acest fel, autoritățile locale încep să resimtă presiunea găsirii unor noi soluții de fluidizare a traficului, dar și de amenajare a unor noi parcări.

„Din 3 februarie 2017, până la finele anului trecut, în aproape doi ani de zile, a crescut cu 8.745 numărul mașinilor înmatriculate, asta însemnând undeva la 4.500 de mașini pe an. Înainte de se elimina taxa de primă înmatriculare, erau undeva sub 2.000 de mașini pe an. În acest moment, numărul de mașini în Severin a ajuns undeva la 44.000, de la 31.000, câte erau în anul 2017. În trei ani, așadar, numărul a crescut cu aproape 13.000, număr foarte mare pentru un oraș mic ca Severinul. Căutăm soluții și pentru parcări, dar și pentru aerisirea traficului, pentru că, deja, la noi, traficul a ajuns o problemă”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Citit 1478 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920402

Autentificare