Imprimă această pagină
Joi, 14 Martie 2019 02:00

Pompierii mehedinţeni au intervenit stingerea a şase incendii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a şase incendii, patru dintre acestea izbucnite la locuinţe şi două la vegetaţie uscată, unul propagându-se şi la litiera unei păduri de stejar.

Ieri, în jurul prânzului, două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Pătulele. Timp de peste două ore, pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului care a cuprins o casă nelocuită din paiantă, pe o suprafaţă de circa 50 mp, şarpanta din lemn cu învelitoare din ţiglă şi 2 ml dintr-un gard din scândură. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. La intervenţie a participat şi un voluntar al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pătulele. 

Spre seară, pompierii din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetaţie uscată în oraşul Strehaia şi localitatea Butoieşti. Cel din Strehaia s-a propagat şi la litiera unei paduri de stejar, cuprinzând circa 0,4 ha, însă a fost stins rapid de pompierii militari. La intervenţie au participat şi patru voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Strehaia.

Luni seara, două echipaje de pompieri din cadrul  Detaşamentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Izvoru Bîrzii. Pompierii militari, alături de trei voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, au lichidat rapid incendiul, care a cuprins obiecte de mobilier şi materiale textile dintr-o cameră, împiedicând extinderea acestuia la întreaga locuinţă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o jarul căzut din sistemul de încălzire. 

După miezul nopţii, cele două echipaje au mai intervenit pentru stingerea altui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Walter Mărăcineanu. Pompierii au reuşit stingerea acestuia în limitele găsite, flăcările cuprinzând  doar anexa din lemn, care adăpostea centrala termică şi o canapea aflată în interior. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. 

Azi-dimineaţă, două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui bloc de locuit din oraşul Vânju Mare. Pompierii au acţionat prompt, împiedicând extinderea flăcărilor la întregul acoperiş, focul cuprinzând doar 6 mp din şarpantă din lemn cu învelitoare din ţiglă. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Citit 1484 ori