Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020 00:00

Se vor sancționa funcționarii neperformanți

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După măsurile privind reducerea aparatului bugetar prin disponibilizări, de interzicere a detașărilor și de anulare a cumulului pensiei cu salariul, Ludovic Orban a promis, duminică de dimineață, sancționarea funcționarilor care nu vor performa. Premierul susține că în alte țări, prin sistemele de evaluare ale funcționarilor publici, aceștia sunt verificați la sânge.

Continuă asaltul asupra bugetarilor declanșat de Guvernul liberal! După măsurile privind reducerea aparatului bugetar prin disponibilizări, de interzicere a detașărilor și de anulare a cumulului pensiei cu salariul, Premierul Ludovic Orban a promis, duminică de dimineață, sancționarea funcționarilor care nu vor performa.

 

Competență și meritocrație

”Am garantat readucerea competenței și a meritocrației. Încă suntem în faza de curățare a instituțiilor publice. Prima fază a fost interzicerea detașărilor, a doua a fost interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

Aici am încredere în CCR. Obiectivul cel mai mare pe care îl avem este ca ocuparea funcțiilor să se facă prin concursuri și să îmbunătățim condițiile de participare. Noi avem doua trei etape în cariera funcționarilor publici.

În alte sisteme sunt nouă etape. La noi e varză cariera funcționarului, sistemul de evaluare. Sistemele de evaluare sunt niște tone de hârtii în care nu se mai uită nimeni după ce este evaluat ce face acel funcționar public”, a declarat Ludovic Orban, pentru hotnews.ro.

Orban susține că în alte țări, prin sistemele de evaluare ale funcționarilor publici, aceștia sunt verificați la sânge și nu ajung să promoveze decât după mulți ani de activitate.

 

Depolitizarea ministerelor

”Încă suntem în faza de curățare a instituțiilor de cei care au intrat pe ușa din dos în guvernarea PSD. Folosim mai multe pârghii, una fiind încetarea detașărilor. Adoptăm organigramele și cel mai mare obiectiv este îmbunătățirea legislației pentru ocuparea funcției publice, prin concurs cu evaluare corectă”, a adăugat Ludovic Orban.

El a precizat că numirile în ministere se fac cu cea mai mare rigurozitate:

”Despre numirile controversate în ministere: Eu verific cu rigurozitate, verific dacă se respectă criteriile de integritate, veric dacă au dosare penale. Am încercat să aducem oameni serioși și cel puțin pe zona PNL nu sunt probleme. Candidații PNL sunt supuși unor proceduri serioase.

Nu există nicio ezitare să schimbăm niște oameni”, a mai spus șeful Guvernului.

Citit 6624 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2020 18:25

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
904262

Autentificare