Joi, 10 Ianuarie 2019 21:21

Ședința comisiei de dialog social Mehedinți

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima ședință a Comisiei de Dialog Social Mehedinți a avut ca temă, ”Informare privind analiza pieței muncii, evoluția șomajului și măsurile întreprinse în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă în județul Mehedinți în anul 2018”, elaborată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinți.

Din informare a rezultat că datorită modificării legii, în sensul că, șomerii care refuză un loc de muncă își pierd indemnizația de șomaj, numărul celor care s-au angajat în anul 2018, a crescut, efectul fiind reducerea șomajului în județul nostru cu peste două procente.

Domnul Nicolae DRĂGHIEA a arătat că există un anumit dezinteres, mai ales în rândul tinerilor, pentru căutarea unui loc de muncă, exemplificând ultimul târg al locurilor de muncă desfășurat în toamna acestui an în municipiul Dr. Tr. Severin, unde cererea a fost extrem de scăzută în raport cu oferta.

Tot în cadrul dezbaterii au mai fost abordate probleme referitoare la învățământul dual și la necesitatea realizării unor strategii pentru crearea a noi locuri de muncă, coroborat cu pregătirea personalului necesar ocupării acestora.

Citit 1551 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924542

Autentificare