Știri naționale

În perioada 18-27 ianuarie 2019, se desfășoară la Berlin, Germania, expoziția „Săptămâna Verde 2019” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căreia experți din cadrul MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania care oferă cele 150 locuri de muncă în agricultură este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.).

Descriere loc de muncă:  muncitorii vor lucra în câmp: cules fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), curățat pomi; în fabrică: aranjarea fructelor în lăzi și caserole.

Vineri, 11 Ianuarie 2019 21:23

APIA a reluat plățile către fermieri

Ministerul Agriculturiiși Dezvoltării Rurale informează că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat plata regular aferentă Campaniei 2018, autorizând la plată în data de 08.01.2019, un număr de 4.722 fermieri cu suma totală de 11,26 milioane euro, așa cum a fost programat încă de la începutul anului 2019. Plățile vor continua până la 31 martie 2019, conform graficului stabilit, astfel încât toți beneficiarii să primească banii cuveniți.

Firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, Spania oferă 50 locuri de muncă în agricultură la recoltare fructelor: căpșuni, nectarine, afine, etc.

Descriere loc de muncă: muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor (căpșuni, nectarine, afine, etc.

Cerințe: programul de lucru: 8,00 - 15,00; pauza de masă: o jumătate de oră;

Limba străină: nu se solicită

Salariu: 38 euro net net/zi

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunţă că o cremă care este pe piaţă şi este notificată ca produs cosmetic conţine, în realitate, substanţe active medicamentoase, subliniind că urmează să fie retrasă de la comercializare şi distrusă.Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, produsul „Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis” conţine substanţe active medicamentoase.

Ecaterina Andronescu susține că nu va mai exista manual unic. Ministrul Educației spune că în noua metodologie pentru elaborarea manualelor se va pune accentul pe calitate și abia apoi pe preț.
„E deja pe site-ul Ministerului Educaţiei noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunţă la ideea de manual unic. (…) În metodologie accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea şi care ţin de conţinutul ştiinţific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obţine cel puţin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate şi apoi ne uităm la preţ. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului şi a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaţionale”, a declarat ministrul Educaţiei marţi seară la Realitatea TV.

1. Impozitele pe casă și teren Impozitele pe locuință și/sau teren sunt impozite locale și se plătesc la administrațiile financiare locale din fiecare localitate. Nivelul acestora variază, fiind stabilit de către primării.

.Potrivit legii, valoarea impozitului de calculează aplicând o cotă între 0,08% și 2% din valoarea clădirii. Cine plătește până pe 31 martie primește însă o reducere de până la 10%. Nivelul reducerii este stabilit de consiliile locale și variază de la o localitate la alta. Impozitele pe casă și pe teren se pot plăti în două tranșe, din care prima până la 31 martie, iar a doua până la 30 septembrie.

PACT pentru România somează Partidul Alianța Națională (PAN), anunțat public în cursul zilei de ieri, să-și modifice de urgență semnul cu care a fost înscris în registrul partidelor politice. Acest însemn reprezintă o stea practic identică cu sigla partidului PACT pentru România, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos. PACT este înscris ca partid încă din aprilie 2016, cu semnul permanent aferent.

Brazii de Crăciun din oraşul Galaţi se transformă în îngrăşământ pentru plante. Operaţiunea este derulată de societatea locală de salubrizare care adună brazii aruncaţi de gălăţeni la gunoi şi obţine tone de compost, îngrăşământul urmând să fie utilizat pe spaţiile verzi din oraş. În această perioadă a anului angajaţii societăţii locale de salubrizare adună brazii aruncaţi la containere de gălăţeni şi îi transformă în îngrăşământ bio, foarte bun pentru plante.

Rezultate LOTO. Duminică, 6 ianuarie 2019, au avut loc primele trageri loto din acest an.

La tragerile loto de luni, 31 decembrie 2018, Loteria Română a acordat peste 47.400 câştiguri în valoare totală de peste 3,9 milioane de lei. Extragerea LOTO 6 ianuarie 2019:Rezultate LOTO. Duminică, 6 ianuarie 2019, au avut loc primele trageri loto din acest an. La tragerile loto de luni, 31 decembrie 2018,

Loteria Română a acordat peste 47.400 câştiguri în valoare totală de peste 3,9 milioane de lei. Extragerea LOTO 6 ianuarie 2019:        Loto 6/49: 7, 45, 30, 17, 6, 26          Joker: 8, 20, 42, 38, 22 / 17                    Loto 5 din 40: 38, 29, 39, 18, 8, 2

Pagina 1 din 2