Vineri, 15 Martie 2019 02:00

Bacalaureat mai uşor pentru liceele tehnologice, propus de ministrul Educaţiei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la întâlnirea cu primarii municipiilor, că are în vedere modificarea examenului de Bacalaureat în ceea ce priveşte liceele tehnologice. Ministrul mai spune că nu toate şcolile trebuie să înceapă la 8 dimineaţa.

„Liceul tehnologic este, după opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ în acest moment. Ca urmare, încercăm să vedem cum putem să-l regândim şi să-l transformăm în liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferenţiat. Este nivelul următor de pregătire după şcoala profesională, şi cred că lucrul acesta trebuie să-l facem şi să-l restructurăm prin lege”, a declarat, miercuri, Ecaterina Andronescu, la întâlnirea cu primarii Municipiilor.

Ministrul Educaţiei vrea schimbări şi în ceea ce priveşte laboratoarele în şcoli, dar şi legate de programul de începere a orelor.

„Nu mai avem laboratoare în şcoli şi mă gândesc la o formulă să construim laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta (...) Dacă am putea să gândim o formulă prin care nu toate şcolile să înceapă la ora 8, să încercăm să decalăm programul şi să nu supra-aglomerăm oraşul”, a mai precizat Andronescu.

Citit 1324 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
904404

Autentificare