Vineri, 29 Martie 2019 02:00

Comuna Icoana, model de succes la capitolul dezvoltare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formată din satele Floru, Icoana și Ursoaia, comuna Icoana merge pe o linie ascendentă, devenind astfel un reper pentru comunele din întreg județul Olt. Dezvoltarea, seriozitatea și lucrul în folosul cetățenilor sunt caracteristicile care descriu cel mai bine activitatea administrației locale.

Legenda spune că numele localității Icoana provine de la icoana fixată într-un stejar bătrân de niște călugări care s-au retras în pădure din cauza turcilor. Se pare că a fost de bine și Providența are grijă să dirijeze numai reușite, rând pe rând.

Mai întâi consilier, apoi viceprimar, ca în cele din urmă, în 2016, să fie aleasă în fruntea conducerii. Gabriela-Mariana Ancuța, o femeie cu voință de fier, știe că schimbarea este doar un cuvânt dacă nu ai forța să o produci. Însă dumneaei, cu multă dăruire, idei și curajul de a-și susține comunitatea întotdeauna spre evoluție, face ca viitorul să sune bine.

Doamna primar își dorește ca toate instituțiile publice ale comunei să iasă în evidență, astfel încât să fie ușor, vizibil pentru toată lumea unde poate merge atunci când are o problemă. Ca acest lucru să fie posibil, reabilitarea clădirilor de importanță s-a făcut în aceiași parametri, folosindu-se de aproximativ aceeași coloristică pentru fațadele instituțiilor reabilitate.

Clădirea unde va funcționa dispensarul comunei are totul nou-nouț. Aici vor funcționa un cabinet uman, cu un doctor și două asistente, o farmacie și un cabinet cu medic veterinar. Mai ales loc și pentru un cabinet stomatologic, direcție înspre care doamna primar încearcă să găsească o soluție ca un medic stomatolog să vină măcar o dată pe săptămână să rezolve problemele cetățenilor.

De asemenea, în Icoana există o asistentă comunitară angajată de primărie, care își face treaba în mod excepțional, fiind atentă la fiecare om care îi solicită ajutorul.

Căminul cultural din satul Floru a fost și el reabilitat, iar prin bunăvoința unui afacerit local, au fost sponsorizate o parte din piesele de mobilier necesare, însemnând mesele și scaunele. În acest spațiu fac repetiții și copii din formația de dansuri, conduși de coregraful George Dulescu. Ca să poată reprezenta comuna la concursuri, micuții talentați au nevoie de costume tradiționale, pentru care doamna primar și-ar dori să aibă un buget.

Școala din același sat se bucură și ea de reabilitare. Aici funcționează grădinița și clasele din învățământul primar. Prin dedicarea și implicarea doamnelor învățătoare, pereții claselor și ai școlii sunt plini de învățăminte, desene și alte materiale educative expuse, pentru a crea un mediu cât mai plăcut pentru cei mici, să vină cu drag la școală, iar procesul de învățare să fie cât mai facil.

Pe lista cu realizări este și părculețul din comună, unde atât cei mici, cât și cei mari se pot relaxa după o zi istovitoare. Spațiul verde, foișorul, băncuțele, totul arată ca un părculeț mai degrabă de oraș decât de comună.

”Este un om extraordinar, avem cea mai bună primăriță. Ne ajută mereu, chiar chiar îi pasă de comunitate și este foarte implicată, lucru care se poate observa ușor. Ne mândrim cu dumneaei”, spune un locuitor din Icoana.Ne dorim să auzim mereu numai de bine, așa cum a fost și de această dată. Felicităm echipa din administrația locală și le dorim mult succes mai departe!

Citit 1447 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906177

Autentificare