Vineri, 15 Martie 2019 02:00

Ecaterina Andronescu: Cei şcoliţi astăzi au IT-ul în ADN. Vrem să digitalizăm sistemul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la reuniunea primarilor din România, că cel mai important proiect pentru educaţie este digitalizarea sistemului de învăţământ şi dotarea elevilor cu tablete, deoarece ei„au IT-ul în ADN”.

 „Din punctul meu de vedere cea mai importantă instituţie din orice primărie este şcoala. Din fericire pentru scoală, anul acesta avem un buget ceva mai generos. Ne ajută şi MDRAP-ul care a prins în bugetul propriu 5.095 de şcoli din diferite etape de reabilitare sau de construcţie, şcoli şi grădiniţe însumând circa 17 miliarde, deci o sumă absolut considerabilă. Bugetul tot al ministerului are 5,5% din PIB, ceea ce, fără îndoială, ne dă o speranţă că putem să dezvoltăm din el câteva proiecte foarte interesante”, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ecaternia Andronescu, miercuri, la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România.

Potrivit ministrului, cel mai important proiect pentru Educaţie este digitalizarea sistemului de învăţământ.„Încercăm să aducem în tot sistemul table inteligente, o platformă educaţională cu toate resursele educaţionale deschise şi, sigur, trebuie să-i instruim şi pe profesori să folosească aceste instumente ale tehnologiei ca predarea să devină mai atractivă. După opinia mea, cei şcoliţi astăzi vin de acasă într-o proporţie covârşitoare cu IT-ul în ADN”, a mai declarat Ecaterina Andronescu al întâlnirea cu primarii din România.

Citit 1371 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905459

Autentificare