Imprimă această pagină
Vineri, 01 Februarie 2019 21:30

Lansare Proiect ROBG-499 “Medii live, interactive și virtual pentru muzeele zonei transfrontaliere inferioare a Dunării dintre România și Bulgaria”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 31 ianuarie a.c., la Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier a avut loc lansarea Proiectului ROBG-499 “Medii live, interactive și virtual pentru muzeele zonei transfrontaliere inferioare a Dunării dintre România și Bulgaria” LIVE. Proiectul este finanțat de către Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria. Partenerul lider al proiectului este Universitatea din Ruse “Angel Kanchev”. Ceilalți parteneri sunt Muzeul Regional de Istorie Ruse, Muzeul Regional de Istorie - Silistra, Muzeul Dunării de Jos Călărași și Muzeul Regiunii Porților de Fier. Proiectul este finanțat prin Axa prioritară 2 - O regiune verde; Obiectivul specific 2.1: 

Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului natural a resurselor și a patrimoniului cultural. Obiectivul proiectului îl constituie valorificarea Patrimoniul natural și cultural al zonei transfrontaliere dintre România și Bulgaria, care este unul unic la nivelul Europei și al lumii. Multe situri de-a lungul Dunării sunt incluse în listele Natura 2000 și în lista UNESCO a locurilor de patrimoniu mondial. Cele mai importante artefacte și obiecte din toate locurile culturale sunt păstrate și ținute ca parte a colecțiilor din cele zece muzee de pe ambele maluri ale fluviului. Patrimoniul natural este expus, de asemenea, în locuri specifice, facilități pentru parcuri naturale sau muzee ale naturii. La acest eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Mehedinți, av. Aladin Georgescu, care a felicitat muzeele implicate în derularea proiectului, subliniind, totodată, faptul că și în acest an va sprijini necondiționat activitățiile Muzeului Regiunii Porților de Fier.

Citit 1467 ori