Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:05

MADR participă la expoziția „Săptămâna Verde 2019” de la Berlin

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 18-27 ianuarie 2019, se desfășoară la Berlin, Germania, expoziția „Săptămâna Verde 2019” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căreia experți din cadrul MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

 ”În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, ne dorim ca la ediția din acest an a Expoziției Internaționale ”Săptămâna Verde 2019” să întreprindem acțiuni de substanță destinate creșterii vizibilității potențialului sectorului agroalimentar românesc, prin promovarea politicilor și strategiilor din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, cât și a produsele agroalimentare obținute ca urmare a implementării legislației europene și naționale”, afirmă Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

România va participa cu un stand de 335 mp, în concept unitar – instituții publice și mediu privat, din care Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale îi vor fi alocați 60 mp. Acest mod de organizare și participare alături de sectorul privat, pe o suprafață totală de 335 metri pătrați, asigură vizibilitatea necesară și realizarea unor întâlniri la nivel înalt la standul României, la o calitate corespunzătoare etapei în care ne aflăm.

În marja expoziției, ministrul Petre DAEA va avea mai multe întâlniri cu omologii săi, pentru a discuta prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE. Astfel, ministrul se va întâlni cu Ministrul Mediului și Agriculturii din landul Saxonia, va participa la un prânz de lucru cu miniștrii agriculturii din Finlanda și Croația, iar după ce va participa la Conferința Miniștrilor Agriculturii (”Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură), ministrul Daea va discuta cu omologul său din Republica Franceză, Didier Guillaume. 

Expoziția „Săptămâna Verde 2019” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. Peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției în anul 2018.

***

Informații suplimentare:

Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației din R. F. Germană, organizează la Berlin, în perioada 17- 19 ianuarie 2019, Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură, având ca temă ”Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură”,  eveniment la care sunt invitați miniștrii agriculturii, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai mediului privat, diplomați, etc. Oficialități din conducerea MADR vor participa la evenimentele ocazionate de desfășurarea Expoziției Internaționale „Săptămâna verde (Grüne Woche)”. 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Magiun de prune Topoloveni –IGP, Novac afumat din Ţara Bârsei –IGP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap - STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

O noutate în conceptul de anul acesta o reprezintă și includerea Radio România, ca partener al MADR pentru o informare în timp real asupra evenimentelor ce au loc: Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură, turul oficial, întâlniri și degustări la standul României solicitate de șefi ai delegațiilor ministeriale participante și de reprezentanți ai organizațiilor profesionale și internaționale.

Citit 1421 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:08

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906054

Autentificare