Imprimă această pagină
Marți, 12 Februarie 2019 02:00

Noi tehnici de editare genetică pentru a combate dăunătorii din agricultură

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Companii specializate în tehnologii agricole depun eforturi pentru reglementarea noilor metode de editare genetică, în scopul eliminării unor boli care afectează plantele şi sistemul alimentar, dar criticii sunt preocupaţi de impactul asupra mediului şi sănătăţii, scrie cotidianul Financial Times.

Un laborator situat în Marea Britanie ar putea fi considerat un loc nepotrivit pentru a găsi oameni de ştiinţă care încearcă să salveze culturile de banane.

Însă biologii încearcă să contracareze o micoză denumită “Panama”, care distruge plantaţiile de banane în întreaga lume, ameninţând o industrie de 36 de miliarde de dolari de care depind economii ale ţărilor în dezvoltare.

În ultimele trei decenii, boala s-a răspândit în China, în sud-estul Asiei, în Australia şi în Orientul Mijlociu. Specialiştii avertizează că este doar o chestiune de timp până când boala va ajunge în America Latină, unde ar putea devasta ferme care oferă trei sferturi din exporturile de banane din lume.

Acum, oamenii de ştiinţă cred că ar putea opri această boală prin metoda editării genetice, care constă în blocarea anumitor gene sau modificarea funcţionării acestora.

Citit 1390 ori