Imprimă această pagină
Marți, 08 Ianuarie 2019 20:06

PACT pentru România somează Partidul Alianța Națională (PAN)

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PACT pentru România somează Partidul Alianța Națională (PAN), anunțat public în cursul zilei de ieri, să-și modifice de urgență semnul cu care a fost înscris în registrul partidelor politice. Acest însemn reprezintă o stea practic identică cu sigla partidului PACT pentru România, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos. PACT este înscris ca partid încă din aprilie 2016, cu semnul permanent aferent.

 Solicităm public reprezentanților PAN să înlocuiască sigla electorală plagiată și menționăm că, în caz contrar, vom face uz de toate căile legale pentru a soluționa această speță. Menționăm că Legea Partidelor Politice nr. 14/2003, art. 5, alin. (1) specifică fără urmă de îndoială următoarele: ”Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate.” 

Nu este o surpriză faptul că activitatea unui partid politic fondat de un condamnat pentru corupție și de apropiații săi debutează printr-un furt, fie el și intelectual. Agenda PAN, un partid iliberal, pro-corupție și antioccidental, este extrem de periculoasă și de nocivă pentru interesele României și se situează la polul opus față de valorile și principiile PACT, o platformă politică liberală, pro-europeană și pro-atlantică. Acest furt intelectual este cu atât mai grav cu cât vizează inducerea în eroare a electoratului, legea partidelor politice fiind extrem de clară cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească partidele politice și însemnele lor.

Citit 2542 ori