Miercuri, 13 Februarie 2019 02:00

Protest al profesorilor din Teleorman. Cadrele didactice sunt nemulţumite de salarizare şi de lipsa de personal

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 25 de profesori din judeţul Teleorman s-au adunat, marţi, în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de salarizare şi faţă de lipsa de personal.Aceştia cer Ministerului Educaţiei să renunţe la intenţia de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor unităţilor de învăţământ, cer plata unor ore suplimentare, plata sporului de uzură neuropshică şi revizuirea costului standard per elev, în momentul acesta existând în Teleorman unităţi de învăţământ care nu au paznici, pedagogi, administratri sau îngrijitori.

 Profesorul Tudor Spiridon, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret”, filiala Teleorman s-a aflat printre nemulţumiţi, el declarând că lucrurile trebuie să intre în normalitate pentru profesorii din Teleorman.

„Suntem aici să semnalăm problemele şcolii româneşti şi, implicit, a celei teleormănene, şcoală care suferă de foarte mulţi ani şi ale cărei probleme încă nu s-au rezolvat. Şi am ieşit încă o dată să semnalăm prefectului judeţului Teleorman toate problemele astea şi să-l rugăm să transmită semnalele noastre dincolo, la Guvernul României şi la Ministerul Educaţiei, pentru a le cunoaşte şi a lua măsuri”, a declarat Spiridon.

Cadrele didactice prezente s-au arătat dispuse să continue protestele şi se gândesc chiar să meargă la Bucureşti, pentru a-şi striga nemulţumirea în faţa Ministerului Educaţiei. După mai bine de o oră şi jumătate de protest, o delegaţie formată din câteva persoane s-au îndreptat către Prefectura Teleorman, pentru o întrevedere cu prefectul judeţului, în urma căreia cadrele didactice vor decide dacă vor continua sau nu să iasă în stradă.

Citit 1435 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924097

Autentificare