Joi, 10 Ianuarie 2019 01:12

Se renunță la manualul unic. Ce prevede noua metodologie pentru elaborarea manualelor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ecaterina Andronescu susține că nu va mai exista manual unic. Ministrul Educației spune că în noua metodologie pentru elaborarea manualelor se va pune accentul pe calitate și abia apoi pe preț.
„E deja pe site-ul Ministerului Educaţiei noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunţă la ideea de manual unic. (…) În metodologie accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea şi care ţin de conţinutul ştiinţific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obţine cel puţin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate şi apoi ne uităm la preţ. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului şi a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaţionale”, a declarat ministrul Educaţiei marţi seară la Realitatea TV.

Ecaterina Andronescu a precizat că Ministerul Educației Naționale a planificat în această nouă metotodologie termene pentru a se asigura că manualele vor ajunge la timp în școli. 
„Ceea ce ne pune sub semnul întrebării este doar potenţiala perioadă de contestaţii. Mizez pe faptul că anul acesta SEAP are un termen mai restrâns pentru soluţionarea contestaţiilor – 30 de zile – şi că vom încerca să aducem manualele la timp”, a explicat ministrul Educației.

Citit 1693 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
918648

Autentificare