Știri regionale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat un cetățean român care a încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde deoarece nu  avea  documente de călătorie valabile.

Joi, 21 Martie 2019 00:00

Cetăţean afgan, oprit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița - I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean din Afganistan, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde. 

Viitorul industriei de automobile din Europa a fost discutat, luni, la Craiova. Aceasta, în cadrul Forumului Industriei Auto 2019, ce a avut loc la Centrul Multifuncţional, eveniment organizat de Ministerul Economiei în contextul preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, de către România.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni din Albania, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la „frontiera verde”.* Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii albanezi fiind preluați de autorităţile de frontieră sârbe, în vederea continuării cercetărilor.

12 dascali au urcat, miercuri seara, pe scena Galei MERITO 2019, eveniment in cadrul caruia sunt premiati profesorii etalon in educatie. Presedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea galei origanizata de reprezentanti ai mediului privat de afaceri, a declarat ca acest eveniment demonstreaza ca ”societatea ofera recunoastere profesorilor cu merite deosebite, chiar daca, din pacate, de prea multe ori, statul nu este capabil sa o faca”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița - judeţul Caraş Severin au depistat, în două autoturisme, nouă cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

O anchetă a fost declanşată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina după ce, marţi, în vestiarele a trei medici ortopezi au fost descoperite 140 de radiografii ascunse. Suspiciunea este că medicii foloseau documentele medico-legale să se șantajeze unii pe alții. Aceştia susţin însă că radiografiile sunt lucrări ştiinţifice.

Un adolescent în vârstă de 15 ani, din Slatina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marţi, fiind acuzat de furt şi conducerea unui autoturism fără permis, după ce, la începutul lunii martie, împreună cu un amic, a furat o autoutilitară de pe strada Aleea Rozelor din localitate.

Joi, 14 Martie 2019 00:00

Descinderi la evazionisti

Șapte percheziții sunt desfășurate, în această dimineață, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, la domiciile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Meşteşugarii din Oltenia au fost atracţia principală la Târgul de Tursim al Olteniei, desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Centrul Multifuncţional Craiova. Aceştia le-au arătat vizitatorilor tainele meşteşugurilor tradiţionale.

Ștefan Trușcă, din județul Olt, a învârtit roata de olar: „Mergem cu drag la târguri. Am arătat la multă lume cum se fac oalele din lut la noi în zonă. Este frumos ceea ce facem noi, dar foarte greu, mai ales în zilele noastre. Cel mai greu este să pregătești lutul, să îl faci bun pentru a-i da viață. Apoi totul depinde de câtă răbdare ai, de cum vezi cum va arăta produsul, la final”, a spus olteanul.

Pagina 1 din 8