Joi, 21 Martie 2019 02:00

Cetăţean afgan, oprit la frontieră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița - I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean din Afganistan, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde. 

În data de 18.01.2019, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraș Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au observat în apropierea frontierei o persoană care se îndrepta spre interiorul țării.Polițiștii de frontieră au somat verbal persoana în cauză, dar având în vedere faptul ca aceasta nu s-a supus somației prin voce, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical. Persoana respectivă a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre un tânăr din Afganistan, în vârstă de 15 ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Citit 1353 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
904643

Autentificare