Imprimă această pagină
Marți, 05 Februarie 2019 17:49

Mașinile abandonate din Târgu Jiu, vândute de primărie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul local Ioan Săvoiu a propus un proiect prin care toate mașinile abandonate de mai mult de un an din municipiul Târgu Jiu, să fie vândute de administrația locală pentru a ajuta orașul. Acesta a întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, care urmează să fie dezbătut de aleșii locali și cetățeni.

Consilierul local Ion Săvoiu, de la PMP, a propus ca toate mașinile lăsate abandonate pe raza orașului Târgu Jiu, cele staționate pe domeniul public, care au proprietar necunoscut și fără plăcuțe de înmatriculare neoficiale sau alte marcaje, să fie vândute de primărie pentru a ajuta orașul. Săvoiu a propus și un regulament în acest sens. Mai exact, de identificarea proprietarul se vor ocupa polițiștii locali, care vor lua fiecare caz în parte. 

De altfel, agenții constatatori vor emite o somație pe caroseria mașinii prin care vor solicita ca aceasta să fie ridicată de pe domeniul public în termen de 10 zile. În cazul în care va fi identificat proprietarul, acesta va fi somat ca, în 5 zile, să ridice mașina abandonată. Dacă nu se prezintă nimeni și dacă mașina nu se ridică, autoturismele sunt declarate fără stăpân și pot fi ridicate de municipalitate. În plus, acești proprietari riscă o amendă între 1.000 și 2.000 de lei. Mai apoi, se vor ridica mașinile, iar dacă nu le revendică nimeni timp de o lună, acestea vor deveni proprietatea primăriei și vor fi vândute la licitație sau la fier vechi.

Citit 1575 ori