Miercuri, 11 Martie 2020 00:00

OFICIAL. Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, a anunțat premierul Ludovic Orban. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune, au precizat aceleași surse.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

Ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, a explicat că școlile vor fi închise de miercuri și nu de mâine pentru a lăsa părinților timp să caute soluții pentru a găsi pe cineva să stea cu copiii.

De asemenea, vor fi sistate stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.

Premierul a mai spus că firmelor și instituțiilor li se va solicita să permită angajaților să lucreze de acasă, în măsura în care acest lucru este posibil.

Școlile din România vor închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. Măsura urmează să fie anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Raed Arafat propune închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.

Închiderea şcolilor începând cu data de 10 martie și până pe 21 aprilie, pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, grup condus de Raed Arafat, făcută azi către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ludovic Orban, premierul interimar, spune că măsura închiderii școlilor e în analiză, nu poate fi luată ușor. „O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar, după ședința conducerii PNL.

Raed Arafat a mai propus o serie de măsuri care îi vizează pe studenți și pe elevii școlilor postliceale, cum ar fi sistarea stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. De asemenea, unităților de învățământ li se recomandă organizarea de cursuri la distanță, dacă există această posibilitate.

Citit 6593 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906242

Autentificare