Miercuri, 27 Februarie 2019 02:00

Patru cetăţeni din Albania, opriţi la frontiera cu Serbia

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat trei cetăţeni din Albania care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.Un alt cetățean din Albania a fost depistat de colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița încercând să treacă ilegal frontiera.

*În data de 24.02.2019, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița - I.T.P.F. Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat, la aproximativ 500 m de linia de frontieră,   trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei tineri din Albania, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în țări din vestul Europei. 

*Și colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița - I.T.P.F. Timişoara au depistat ieri, în jurul orei 13.00, la aproximativ 50 m de frontieră, o persoană, care nu își justifica prezența în zonă şi nu vorbea limba română, motiv pentru care a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări. 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un bărbat din Albania în vârstă de 61 de ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, deoarece dorea să ajungă în vestul Europei.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru bărbați fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe conform acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

Citit 1392 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920285

Autentificare