Marți, 22 Ianuarie 2019 21:14

Primul caz de deces din cauza gripei, în Gorj!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie din Fărcăşeşti, în vârstă de 51 de ani, şi-a pierdut viaţa weekend-ul trecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, răpusă fiind de gripă. Femeia ajunsese iniţial la Spitalul Orăşenesc Rovinari, iar pe 14 ianuarie a fost transferată la unitatea spitalicească din Târgu-Jiu. De ieri, unităţile spitaliceşti din Târgu-Jiu au declanşat stare de carantină, nefiind permis accesul în incinta spitalelor decât a pacienţilor care au trimitere către medicul specialist ori prezintă stări de urgenţă.

Gripa a provocat primul deces în judeţul Gorj! Pe 19 ianuarie, la orele 20.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, o femeie din Fărcăşeşti a decedat din cauza gripei, aceasta având şi alte afecţiuni precum diabet zaharat şi boli cardiovasculare.

Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, virusul gripal tip A-H1 a fost confirmat la pacienta în cauză de către Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. “La nivelul judeţului Gorj a fost semnalat un deces cauzat de virusul gripal tip A–H1, diagnostic confirmat de Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico – Militară Cantacuzino, în urma analizelor de laborator care au fost recoltate de la pacientă. Pacienta în vârstă de 51 de ani, domiciliată în comuna Fărcăşeşti, județul Gorj, a decedat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, fiind transferată de la Spitalul Orăşenesc Rovinari în data de 14 ianuarie 2019.

Ieri, numărul morților, la nivel naţional, din cauza virusului gripal a ajuns la 23, după decesul femeii din Fărcășești, Gorj. În informarea DSP Gorj nu este precizat şi dacă femeia era vaccinată antigripal. Alte patru persoane sunt internate în unitatea medicală, cu virusul gripal tip A-H1. “Avem confirmate, pe suspiciunile noastre pe care le-am trimis la București, cinci cazuri de gripă, cu virus gripal A, dintre care două sunt internate în Secția Boli Infecțioase și trei erau internate în Secția Medicală 1. Avem şi un deces.Pacienta, cu confirmarea de virus gripal tip A, avea și alte comorbidități, respectiv pacienta a fost trimisă din Spitalul Rovinari, în cursul zilei de miercuri, la internare era o stare generală alterată, inițial pentru anemie severă, avea o hemoglobină de 3,6 la internare”, a declarat Costinel Popescu, directorul medical al SJU Târgu-Jiu.

Citit 1476 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920308

Autentificare