Joi, 21 Martie 2019 02:00

Un român a încercat să treacă frontiera ilegal, în loc să obţină documente de călătorie valabile

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat un cetățean român care a încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde deoarece nu  avea  documente de călătorie valabile.

În data de 19.03.2019, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au depistat, pe timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos, dinspre România spre Ungaria. Întrucât nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră, persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului, pentru cercetări. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetățean român în vârstă de 38 de ani și că avea la el un pașaport românesc expirat.

Bărbatul a declarat că dorea să ajungă în Germania, de urgență, pentru a participa la un proces penal unde era citat și nu a mai așteptat să își ridice cartea de identitate de la autoritățile competente.În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Informăm cetățenii români care doresc să călătorească în afara graniţelor ţării, că la controlul de frontieră trebuie să deţină documente valabile de călătorie (carte de identitate/pașaport), iar tranzitul să fie efectuat doar prin Punctele de Trecere a Frontierei.

Citit 1385 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920059

Autentificare