Sâmbătă, 11 Mai 2019 03:00

Victorie uriaşă pentru Halep!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simona Halep a făcut o partidă perfectă împotriva lui Asleigh Barty, 7-5, 7-5, în sferturile de finală de la Madrid. Graţie calificării în penultimul act de la Caja Magica, campioana noastră are garantată cel puţin poziţia a doua în ierarhia WTA.

Cu 12 victorii consecutive pe zgură, înainte de partida de azi, Simo avea o misiune dificilă, cel puţin pe hârtie. Asta pentru că sportiva din Australia e una dintre cele mai în formă din circuit: avea 11 sucese la rând, ultima înfrângere fiind consemnată în martie, la Indian Wells, contra Svitolinei.

Halep a demonstrat încă o dată că e de departe cea mai bună jucătoare a lumii pe zgură, iar punctele aferente calificării în semifinale îi sunt suficiente să urce o poziţie în clasament.

Înaintea acestui turneu, Petra Kvitova o seconda pe Naomi Osaka. Doar că sportiva din Cehia a câştigat turneul anul trecut, astfel că, pentru a-şi păstra punctele, trebuie să triumfe din nou. Independent de ce va face Petra, Halep a ajuns la 5.857 puncte, odată cu victoria contra lui Barty. Ceea ce este suficient pentru a o depăşi pe cehoaică şi a urca pe locul doi în lume, de luni.

Simo are chiar şasa să fie prima, adică să treacă de Osaka. În acest moment, scenariul în urma căruia Simona ar depăși-o pe campioana de la Australian Open este simplu: Halep are nevoie să câștige competiția, dar și ca Osaka să nu prindă semifinalele.

Citit 1308 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924391

Autentificare