Tg. Jiu

„Școala altfel” a ajuns și la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina, care miercuri a primit vizita elevilor din cadrul Colegiului Naţional “Ion Minulescu”. 
Cu această ocazie, elevii au vizitat atât spațiile de cazare, cât și sălile de curs ale unității.
În plus, lucrătorii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și Inspectoratul Județean de Poliție Olt le-au prezentat oaspeților armamentul și materialele din dotare, simulând chiar o ședință de tragere în poligonul unităţii.
În încheiere, elevii au participat la o ședință practică de acordare a primului ajutor prezentată de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Olt.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 aflată pe strada Mioriței nr. 2 va fi reabilitată. Municipalitatea a reușit să obțină finanțare Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4”, în ciuda bugetului infim primit de la Consiliul Județean. Valoarea totală a proiectului este de 4.509.137,11 lei, contribuția Primăriei Târgu- Jiu fiind de 195.062,49 de lei.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că salariații administrației locale o să-și primească voucherele de vacanță, în cel mai bun caz, spre sfârșitul anului, atunci când banii vor fi alocați.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a scos la concurs noi posturi. Unitatea medicală caută să angajeze personal pentru ocuparea a numeroase funcții contractuale. Este vorba de posturi pentru care pot aplica gorjenii care au absolvit școala generală, iar la multe dintre acestea organizatorul selecției nu solicită vechime în domeniu.

Vineri a avut loc bursa locurilor de muncă, la Târgu Jiu. Șomerii au venit, însă, doar pentru a-și lua viza necesară pentru a rămâne în plată la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, fiind total dezinteresați de oferta angajatorilor. Gorjenii aflați în căutarea unui loc de muncă n-au stat mai mult de câteva minute. Au mers direct la biroul la care obțineau viza, după care au plecat repede spre casă.
Angajatorii au stat la bursa locurilor de muncă aproape degeaba. Multi dintre ei ei s-au declarat dezamăgiți că șomerii vin doar după viză și de locurile de muncă nu se interesează, chiar dacă unii ofereau salariu de 500 de euro.

Dumitru Leuștean, edilul din Novaci, le-a făcut publice, vineri, în conferința de presă a PNL Gorj. 14 primarii au avut o întâlnire pe 8 februarie. În proiect au rămas, ulterior, 12 edili care și-au unit forțele iar o firmă a început să realizeze studii de fezabilitate.
Conform primarului Leuștean, pe 30 aprilie se vor afla sumele pe care vor trebui să le plătească localitățile respective pentru introducerea gazelor. Variantele de finanțare ar fi: PNDL sau Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.