Sâmbătă, 10 August 2019 00:00

Bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice a fost suplimentat cu 536 milioane lei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), fiind suplimentat bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu 536 milioane de lei.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, la propunerea Ministerului Mediului, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli (BVC) al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), anunţă Ministerul Mediului, printr-un comunicat de presă remis mediafax,

Astfel, programul Rabla Clasic pentru persoane fizice a fost suplimentat cu 135 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare.

”Românii care doresc să renunţe la automobilul vechi, cu grad de poluare ridicat şi să îl înlocuiască cu unul nou, puţin poluant, vor avea din nou posibilitatea să acceseze programul Rabla Clasic, cel mai longeviv program guvernamental, aflat la a 16-a ediţie. Începând de săptămâna viitoare, se vor putea adresa comercianţilor, având la dispoziţie aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare din acest an îl depăşeşte pe cel din 2018, totalizând 55.000. În funcţie de randamentul programului şi de solicitări, vom analiza dacă este oportună o nouă suplimentare, la următoarea rectificare bugetară”, a declarat viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Totodată, a fost suplimentat bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puţin Bucureşti-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR).

Această sumă se adaugă la valoarea de 120 milioane lei, disponibilă deja în bugetul AFM pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice, potrivit ministerului Mediului.

”Suntem pregătiţi să lansăm cel mai ambiţios program de mediu din ultimii ani. Prin intermediul acestuia, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să îşi reducă costurile cu factura la energie şi chiar să devină prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produsă şi neutilizată va fi automat livrată în reţea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total.

Citit 9093 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905537

Autentificare