Vineri, 08 Mai 2020 19:41

Cîțu dă cea mai bună veste pentru milioane de români: „Este obiectivul nostru”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești noi pentru pensionari. Ministerul Finanțelor va propune Guvernului mai multe variante privind creșterea pensiilor din toamnă.

Potrivit ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, în luna aprilie au fost alocate 11 miliarde de lei pentru asistență socială, în care ar fi incluse și pensiile. În ceea ce privește valoarea pensiilor, aceasta ar urma să fie majorată cu 40%.

„Cheltuielile pe care le avem la buget, in special in sanatate, sunt mult prea mari. In acest moment lucrurile arata ok dar nu am trecut peste hop”, a spus Cîțu.

Totodată, luni seară, premierul Ludovic Orban a anunțat că pensiile românilor urmează să fie mărite din toamnă, fără a spune cu cât, iar acest lucru ar urma să fie stabilit în urma unei analize și în funcție de evoluția economiei românești, precum și a încasărilor bugetare.

„Despre pensii am să dau un răspuns clar. Ne dorim creșterea pensiilor, vom crește pensiile, ăsta e obiectivul nostru, noi am prevăzut sumele de bani. Pe de altă parte, trebuie să facem o analiză foarte riguroasă a contextului economic, a evoluției economiei românești, a încasărilor bugetare. După primul semestru, după primele șase luni, Ministerul Finanțelor are obligația să facă raportul privind evoluția economiei și bugetului din România și pe baza datelor respective vom lua toate deciziile și le vom anunța public”, a spus Orban.

Citit 6389 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920112

Autentificare