Vineri, 26 Iulie 2019 00:00

„Junior Centenar”: Iohannis a promulgat Legea privind contul individual de economii care prevede ca minorii să primească o primă de stat anuală de 600 de lei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea de aprobare a OUG privind implementarea programului guvernamental „gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar”, care prevede că titularii beneficiază de o primă de stat anuală de 600 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Legea are ca obiect legiferarea unui tip special de cont de investiţii - Contul individual de economii Junior Centenar, titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a) este cetăţean român; b) nu a împlinit vârsta de 18 ani. Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1200 lei.

Ordonanţa mai prevede că la soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărui nivel se stabileşte la 3% pe an. De 3 acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1200 lei se efectuează din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Curtea Constituţională a respins pe 5 iunie, ca neîntemeiată, sesizarea lui Klaus Iohannis formulată pe 25 aprilie în legătură cu Legea pentru aprobarea OUG 14/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

Citit 8645 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905244

Autentificare