Joi, 23 Iulie 2020 13:56

Pensii 2020. Pensionarii primesc bani în plus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recalcularea pensiilor, care va aduce bani mai mulți pentru 300000 de pensionari, este aproape de a fi finalizată de către Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Mai sunt de recalculat dor 5% din totalul dosarelor.

Aproximativ 95% din dosare au fost recalculate
„După o perioadă intensă, în care au fost asigurate toate tipurile de servicii prevăzute de lege, casele teritoriale de pensii se apropie de finalizarea recalculării pensiilor care fac obiectul prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curţii Constituţionale a României.
Astfel, dintr-un total de 300.000 de dosare, au fost recalculate aprox.95%, iar deciziile au fost emise şi comunicate beneficiarilor. Pentru aceste pensii, creşterea medie a fost de 135 de lei. Procesul se va finaliza în scurt timp şi toate drepturile vor fi, astfel, achitate la zi”, arată un comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice.

Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor cu 40%
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunța în urmă cu o lună că pensiile se vor recalcula, pentru a face posibilă creșterea pensiilor. „La sfârșitul lunii iulie se preconizează o evaluare făcută de ministrul Finanțelor. Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget pentru că se resimte nevoia unei comunicări fundamentate pe cifre și date pentru români.

Nu am încercat deloc să tragem de timp. E necesară această evaluare pe care Ministerul Finanțelor vrea s-o facă pentru a avea un răspuns ferm. Legat de posibilitate pensiilor de a crește cu 40%, declarația premierului este clară. Intenția noastră asumată este de a crește pensiile”, a declarat Violeta Alexandru.

Citit 5370 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906176

Autentificare